Wat is lasershooting?

Lasershooting is een actief spel voor jong en oud, zonder de blauwe plekken van paintball. Het hele systeem werkt op basis van infrarood signalen, zoals de afstandsbediening van je TV. Via infrarood zenders en ontvangers op elke lasermarker communiceren ze met elkaar. Elke lasermarker heeft een uniek signaal waardoor het mogelijk is om te zien wie wie raakt. Het geheel kan gevolgd worden op de computer die via een WiFi communicatie module alle signalen bij houdt. Via diezelfde computer kunnen ook alle spelparameters bijgesteld worden: het aantal kogels, het aantal levens, de gezondheid per leven, terug tot leven komen ("respawn"), de gezondheid opkrikken van je teamgenoten ("medic" - arts - door te schieten op je teamgenoten geef je levens bij), het aantal teams, ...

Op deze manier kunnen we het spelniveau en moeilijkheidsgraad per speler aanpassen en wordt het mogelijk om heel de familie van jong tot oud samen te laten spelen, elk op hun niveau.

Veiligheid

Gezien het systeem gebaseerd is op infrarood straling (en geen laser licht zoals de oude systemen) hoeven we geen oogbescherming te dragen. Geen maskers dus! We besteden aandacht aan een goede begeleiding en veiligheid van elke groep.

Het spel

Elk spelletje wordt apart uitgelegd zodat iedereen mee is. We wisselen graag wat meer actie af met wat tactische spelletjes zodat iedereen wel iets vindt naar zijn of haar smaak. Uiteraard staan we altijd open voor suggesties!

Terrein

Vermits het systeem werkt op basis van infrarood licht, is het niet gebonden aan omgevingslicht zoals de klassieke laser systemen. Lasershooting kan dus overal gespeeld worden: binnen, buiten, overdag of 's nachts. Dat maakt lasershooting op verplaatsing dus uiterst makkelijk!

Er is ook geen veiligheidsinfrastructuur nodig zoals bij paintball. Dat maakt je kantoorruimte, hangar, tuin of school meteen geschikt voor een reeks wervelende spelletjes!

Lasershooting