Wat is paintball?

Geavanceerd tikkertje op basis van verfballetjesPaintball is een actief spel dat we aanraden voor spelers die al stevig in hun schoenen staan.

Door middel van een paintball marker blaas je verfballetjes weg met behulp van gecompresseerde lucht. Bij impact barsten de verfballetjes open en komt de verf vrij. Geen twijfel dus of je iets of iemand geraakt hebt! De verfballetjes bestaan uit volledig natuurlijke en wateroplosbare ingrediënten. Geen paniek dus als die op je kleding terecht komen. Even in de was en die zijn er zo uit!

Veiligheid

We besteden aandacht aan een goede begeleiding en veiligheid van elke groep. Om die veiligheid te kunnen garanderen, horen er bij paintball slechts enkele maar zeer strenge regels. Die worden bij het begin uitgelegd aan heel de groep evenals de juiste werking van het materiaal. De belangrijkste regel is ongetwijfeld: maskers altijd op wanneer jij je op het speelveld bevindt!


Het spel

Elk spelletje wordt apart uitgelegd zodat iedereen mee is. We wisselen graag wat meer actie af met wat tactische spelletjes zodat iedereen wel iets vindt naar zijn of haar smaak. Uiteraard staan we altijd open voor suggesties!

Terrein

Omwille van de veiligheid kan paintball niet overal gespeeld worden. Het terrein dient aangepast te worden zodat spelers naast het veld of toevallige voorbijgangers niet kunnen geraakt worden door rondvliegende verfkogels. Netten zijn dus essentieel om een goed verloop te garanderen!
Paintball op ons terrein kan enkel in Schiplaken, niet in Holsbeek.

Verschillende types paintball bij The Gathering

Voor elke leeftijd aangepast!

Kids paintball - tot 80 spelers
vanaf 10 jaar - 2 uur spelen

Je speelt met handmatige shotguns waarbij je telkens een veer opspant en 1 paintball per keer wegschiet. We gebruiken soft impact paintballs met .50 kaliber die slechts 1,25 gram wegen. Je kan tot 10 meter ver schieten. De impact is eerder zacht en de paintballs gaan niet altijd open. Blauwe plekken komen dus bijna niet voor, tenzij je tegen een boom zou lopen! ;-)

Junior paintball - tot 80 spelers
Vanaf 13 jaar - 2 uur spelen

Je speelt met lichte semi-automatische lage druk markers én met het kleine kaliber van .50. Je schiet telkens 1 paintball af wanneer je de trekker overhaalt en de marker spant vanzelf weer op, klaar voor het volgende schot. Je schiet zeker 20 meter ver en als je geraakt wordt, zal je het wel voelen deze keer!

Master paintball - tot 60 spelers
Vanaf 16 jaar - 2 uur spelen

Voor de spelers die echt de adrenaline willen voelen razen door het lichaam. Je schiet met semi-automatische M-16 markers. Hier gebruiken we .68 kaliber paintballs van 3 gram. Als je hier geraakt wordt, zal er weinig discussie zijn! :-) Je schiet al gauw 50 meter ver!

Molenheidebaan 23, Boortmeerbeek
Gobbelsrode 119
3220 Holsbeek
Alle dagen open 9u-18u
Zomeruur 9u-21u
Info@TheGathering.be
0473 277 803

The Gathering BV


Paintball, lasershooting, outdoor activities


Gobbelsrode 119, B-3220 Holsbeek
BTW BE0.683.757.156